Recepty

Recepty > polévky > hovězí gulášovka

Hovězí gulášovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

600 g hovězího masa, 400 g brambor, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sádla, 1 lžíce mouky, 1 lžička pálivé papriky, 1 bobkový list, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Zeleninu oloupeme a očistíme. Maso, zeleninu bez jedné cibule a brambor zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme bobkový list a vaříme pod pokličkou hodinu. Vznikly hovězí vývar si přecedíme, maso nakrájíme na kostky. Brambory nakrájíme na kostičky, spaříme, vložíme do hrnce, zalijeme hovězím vývarem a uvaříme do skoroměkka. Odloženou cibuli si nasekáme na kostičky, osmahneme do zlatova na sádle, zaprášíme moukou, opražíme, vmícháme papriku, vše vložíme k bramborám a spolu povaříme deset minut. Přidáme nakrájené maso, česnek utřený s trochou soli, osolíme, opepříme podle potřeby a chvíli povaříme.

Další recepty:
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Česnečka s bramborem a chlebem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Hovězí gulášovka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.