Recepty > polévky > hovězí kari vývar
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru hovězího vývaru, 200 g hovězího masa, 1 cibule, několik zrnek pepře, zázvor, stroužek česneku, sůl, 1 lžička koření kari, 2 lžíce červeného dezertního vína, 1/2 lžičky Glutasolu, zelenina na ozdobu
Recept na přípravu:
Do základního hovězího vývaru vložíme maso vcelku, přidáme celou cibuli, pepř, 1/2 lžičky zázvoru, stroužek česneku a sůl. Maso na ohni uvaříme do měkka. Poté je vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do polévkové mísy, posypeme lžičkou kari koření a zalijeme horkým vývarem. Dochutíme vínem, Glutasolem, případně přisolíme. Ozdobíme sekanou zeleninou.
Další recepty:
Polévkové knedlíčky se přidávají těsně před podáváním.
Halušky se zelím smícháme a podáváme.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Hříbková omáčka kterou mírně okyselíme vinným octem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Tyrolské knedlíčky do polévky
Hovězí kari vývar přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.