Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí líčka na červeném víně

Hovězí líčka na červeném víně recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro tento recept:

hovězí líčka, sůl, mletý pepř, 300 ml červeného vína, 1 cibule, kousek másla, 2 + 2 mrkve, 2 + 2 petržele, kousek celeru, trocha vývaru, trocha rostlinného oleje, několik žampionů, majoránka

Postup přípravy:

Na rozehřátém oleji osmahneme osolená a opepřená líčka. Když se maso zatáhne, přidáme na kolečka nakrájené dvě mrkve, dvě petržele a část celeru, zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka (podle velikosti líček to trvá přibližně 3 hodiny). Hotová líčka se úplně rozpadají. Maso vyjmeme z omáčky, kterou prudkým varem zredukujeme na požadované množství a nakonec zjemníme a zahustíme kouskem vychlazeného másla. Dochutíme trochou majoránky.

Podáváme s bramborovou kaší a restovanou zeleninou, kterou si připravíme tak, že zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, žampiony na drobnější kousky. Společně orestujeme na pánvi, lehce osolíme a opepříme.

Další recepty:
Kuřecí maso na houbách postupně podléváme.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Vepřové maso na červeném víně podáváme s rýží.
Segedínský guláš - nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji nebo sádle...
Gulášová polévka s brambory.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Španělské ptáčky ze silnějších plátků masa.
Vepřové na houbách podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Falešná dršťková polévka z kůží.
Hovězí maso na houbách

Recepty
Hovězí líčka

Uvařte si hovězí líčka na červeném víně, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.