Recepty > hovězí maso > hovězí líčka na červeném víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro tento recept:
hovězí líčka, sůl, mletý pepř, 300 ml červeného vína, 1 cibule, kousek másla, 2 + 2 mrkve, 2 + 2 petržele, kousek celeru, trocha vývaru, trocha rostlinného oleje, několik žampionů, majoránka
Postup přípravy:
Na rozehřátém oleji osmahneme osolená a opepřená líčka. Když se maso zatáhne, přidáme na kolečka nakrájené dvě mrkve, dvě petržele a část celeru, zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka (podle velikosti líček to trvá přibližně 3 hodiny). Hotová líčka se úplně rozpadají. Maso vyjmeme z omáčky, kterou prudkým varem zredukujeme na požadované množství a nakonec zjemníme a zahustíme kouskem vychlazeného másla. Dochutíme trochou majoránky.
Podáváme s bramborovou kaší a restovanou zeleninou, kterou si připravíme tak, že zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, žampiony na drobnější kousky. Společně orestujeme na pánvi, lehce osolíme a opepříme.
Další recepty:
Kuřecí maso na houbách postupně podléváme.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Vepřové maso na červeném víně podáváme s rýží.
Segedínský guláš - nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji nebo sádle...
Gulášová polévka s brambory.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Španělské ptáčky ze silnějších plátků masa.
Vepřové na houbách podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Falešná dršťková polévka z kůží.
Hovězí maso na houbách
Uvařte si hovězí líčka na červeném víně, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.