Recepty > ostatní > hovězí líčka na červeném víně a zelenině
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
hovězí líčka, sůl, mletý pepř, 300 ml červeného vína, kousek másla, 1 cibule, 2 + 2 mrkve, 2 + 2 petržele, kus celeru, trochu vývaru, trochu rostlinného oleje, několik žampionů, majoránka
Postup přípravy:
V pánvi osmahneme na rozehřátém oleji osolená a mletým pepřem opepřená líčka, aby se maso zatáhlo. Dvě mrkve, dvě petržele a polovinu celeru nakrájíme na kolečka a přidáme k líčkům. Zalijeme vývarem a červeným vínem a dusíme, až jsou líčka měkká. Hotová líčka získají takovou konzistenci, že se rozpadají.
Hotová líčka vyndáme z omáčky, kterou za prudkého varu zredukujeme na potřebné množství a nakonec zjemníme a zahustíme přidáním kousku vychlazeného másla. Dochutíme troškou majoránky.
Zbytek zeleniny očistíme a nakrájíme na kolečka, žampiony na drobnější kousky. Společně orestujeme na pánvi, lehce osolíme, restovanou zeleninu můžeme také opepřit.
Hovězí líčka na červeném víně podáváme s bramborovou kaší a restovanou zeleninou.
Další recepty:
Pikantní omáčka ke grilovanému masu je ochucená medem, solí a mletým pepřem.
Italská rajčatová omáčka z rajčat.
Polévka cibulačka se sýrem ochucená utřeným česnekem.
Sýrová roláda z plátkového sýra kterou krájíme na centimetrové plátky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Kolínka se salámem smícháme s připravenou směsí.
Krabí polévka kterou ochutíme provensálským kořením.
Salát z červené řepy do kterého vmícháme zakysanou smetanu.
Vajíčková tlačenka vařená ve vroucí vodě.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Sýrové smaženky smažíme v horkém oleji.
Hovězí na víně
Recept, podle kterého připravíte jídlo hovězí líčka na červeném víně a zelenině.