Recepty > hovězí maso > hovězí maso po francouzsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
750 g hovězího masa, olej, 1 velká cibule, hladká mouka, černé pivo, ocet, cukr, sůl, pepř, muškátový květ, svazek zelených bylinek (pažitka, petrželka, bazalka), bílá bageta, máslo, plnotučná hořčice
Postup přípravy:
Maso pokrájíme na větší kostky, které zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Poté maso vyjmeme a na oleji vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou smažíme, dokud nezměkne. Poté přidáme mouku, zalijeme horkou vodou (250 ml), černým pivem (250 ml) a za stálého míchání povaříme. Přidáme lžičku octa a 2-3 lžičky cukru. Dochutíme pepřem, solí a muškátovým květem (1 vrchovatá lžička). Přidáme nasekané bylinky. Přelijeme do zapekácí mísy, přidáme maso a v předem vyhřáté troubě pečeme až do změknutí masa (pozor, aby se vám nevypekla omáčka). Mezitím si nakrájíme bagetu na plátky, opečeme ji z obou stran na másle a z jedné strany potřeme hořčicí. 20 minut před dopečením masa poklademe plátky bagety na vrstvu masa potřenou stranou dolů.
Podáváme s rýží, hranolky nebo kroketami a zeleninovou oblohou.
Další recepty:
španělské ptáčky, kuřecí ragú, segedínský guláš, hovězí roštěná na smetaně, labužnický šašlik, fazolky na smetaně s hovězím masem, hovězí Eintopf, telecí maso zapečené v rýži, hovězí guláš, jablečný závin, bavorská svíčková, hovězí daube, telecí ragú s chřestem, rajská omáčka s hovězím masem, býčí žlázy na másle