Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí maso s křenem

Hovězí maso s křenem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Pro tento recept budete potřebovat:

1 kg hovězího masa nakrájeného na proužky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 12 drobných cibulek, 30 g hladké mouky, 2 lžičky kari koření, 2 lžičky cukru, 1 lžička mletého zázvoru, 600 ml hovězího vývaru, 2 lžíce worcestrové omáčky, sůl, mletý pepř, 3 lžíce sekané naťové petrželky

Postup přípravy:

Na rozehřátém oleji osmažíme dohněda na proužky nakrájené hovězí maso. Osmažené maso vyjmeme a necháme osušit. Do hrnce přidáme cibulky, které na mírnějším ohni osmažíme doměkka. Osmažené cibulky vyjmeme a necháme na ubrousku osušit. Do hrnce přisypeme mouku, kari koření, cukr, zázvor a 1 minutu za stálého míchání zasmažíme. Poté přilijeme vývar, mícháme a přivedeme k varu až omáčka zhoustne. Přidáme worcestrovou omáčku, podle chuti osolíme a opepříme a znovu přivedeme k varu. K omáčce vrátíme maso a cibulky, přimícháme petržel a opět přivedeme k varu. Zakryjeme a dusíme v troubě vyhřáté na teplotu 160 °C, až maso změkne. Před podáváním přimícháme křenovou pastu a ozdobíme petrželí. Křenovou pastu připravíme ze strouhaného křenu, smetany, octa a koření.

Další recepty:
Kuřecí játrová paštika zabalíme do alobalu.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Játrová omáčka s houskovým knedlíkem.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Vepřové maso na červeném víně podáváme s rýží.
Drůbeží játrová paštika se lžící roztopeného másla.
Gulášová polévka s brambory.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Vepřové na houbách podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hovězí játrová paštika

Recepty
Maso s křenem

Uvařte si hovězí maso s křenem, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.