Recepty > hovězí maso > hovězí maso s mrkví
Na tento recept budete potřebovat:
750 g hovězího zadního masa, sůl, voda podle potřeby, 750 g mrkve, máslo, kmín, 250 ml sladké smetany, 3 lžíce hladké mouky, ocet nebo citrónová šťáva, cukr podle potřeby, sekaná zelená petrželka
Postup přípravy:
Hovězí zadní nebo kvalitní přední maso vaříme v mírně osolené vodě doměkka (v papinově tlakovém hrnci asi 1 hodinu). Mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Potom podlijeme vývarem z masa, okmínujeme, osolíme a dusíme do poloměkka. Zalijeme sladkou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a ještě pomalu za stálého míchání dovaříme. Nebo zahustíme máslovou jíškou, rozmíchanou s mlékem. Podle chuti přisolíme, přisladíme, přikyselíme octem nebo citrónovou šťávou a přidáme na kostky krájené hovězí maso. Posypeme sekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou. Podáváme s vařenými bramborami.
Další recepty:
Telecí vývar s knedlíčky které zavaříme spolu s těstovinami.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Čína z kuřecího masa s rýží.
Medová marináda na marinování masa.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Krůtí tokáň dusíme doměkka.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Znojemský guláš podáváme s přílohou.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Zeleninové rizoto s kuřecím masem
Připravte si jídlo hovězí maso s mrkví, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.