Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí plátky na jablcích a provensálském koření

Recept - Hovězí plátky na jablcích a provensálském koření

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kg hovězího zadního, sůl, mletý pepř, 100 g másla, 2 cibule, 1 hlavička česneku, 3 jablka, 2 bobkové listy, 1 lžička provensálského koření

Postup přípravy:

Hovězí maso nakrájíme na plátky a mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme na plátky nakrájený česnek, oloupaná a na plátky nakrájená jablka, podlijeme přibližně 3 dcl vody, přidáme bobkové listy, provensálské koření a nakonec do pekáčku navrstvíme plátky hovězího masa. Vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 180 °C, ve které za občasného obracení masa a podlévání pečeme do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho, vidličkou rozmačkáme jablka na kaši, přidáme přibližně 2 dcl horké vody a osolíme dle individuální chuti. Maso vložíme zpět do pekáče a necháme v troubě při teplotě 150 °C asi 5 minut dopéci.

Hovězí plátky na jablcích a provensálském koření podáváme se špenátem a bramborovým knedlikem.

Další recepty:
labužnický šašlik, chilli con carne, hovězí plátky na houbách, bramborák plněný masem a romadúrem, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, segedínský guláš, hovězí guláš, ptáčky se zeleninou, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí polévka s mletým masem, ruský boršč, plněná hovězí roláda, zapečené mexické plátky, svíčková omáčka na smetaně, hovězí steaky

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.