Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Pro tento recept budete potřebovat:

750 g zadního hovězího masa, 100 g slaniny, 50 g oleje nebo másla, 300 g cibule, sůl, mletý černý pepř, 2 dl červeného vína, 150 g karotky, 100 g sterilovaných cibulek

Postup přípravy:

Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce spolu s olejem nebo máslem a zvolna zahřejeme. Poté přidáme na větší kousky nakrájené hovězí maso a osmažíme. Po asi 5 minutách smažení přidáme cibuli, sůl, pepř a pokračujeme ve smažení. Přidáme víno a zvolna dusíme. Do téměř měkkého masa přidáme na plátky nakrájenou karotku a cibulky, podlijeme a zvolna dodusíme.

Další recepty:
Segedínský guláš z hovězí kližky zjemníme trochou smetany.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Játrová omáčka s houskovým knedlíkem.
Vepřové na houbách podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Vepřové maso na červeném víně podáváme s rýží.
Kuřecí játrová paštika zabalíme do alobalu.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Telecí vývar s knedlíčky které zavaříme spolu s těstovinami.
Hovězí játrová paštika

Recepty
Motto

Uvařte si hovězí po burgundsku, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.