Recepty > hovězí maso > hovězí po burgundsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Pro tento recept budete potřebovat:
750 g zadního hovězího masa, 100 g slaniny, 50 g oleje nebo másla, 300 g cibule, sůl, mletý černý pepř, 2 dl červeného vína, 150 g karotky, 100 g sterilovaných cibulek
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce spolu s olejem nebo máslem a zvolna zahřejeme. Poté přidáme na větší kousky nakrájené hovězí maso a osmažíme. Po asi 5 minutách smažení přidáme cibuli, sůl, pepř a pokračujeme ve smažení. Přidáme víno a zvolna dusíme. Do téměř měkkého masa přidáme na plátky nakrájenou karotku a cibulky, podlijeme a zvolna dodusíme.
Další recepty:
Segedínský guláš z hovězí kližky zjemníme trochou smetany.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Játrová omáčka s houskovým knedlíkem.
Vepřové na houbách podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Vepřové maso na červeném víně podáváme s rýží.
Kuřecí játrová paštika zabalíme do alobalu.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Telecí vývar s knedlíčky které zavaříme spolu s těstovinami.
Hovězí játrová paštika
Uvařte si hovězí po burgundsku, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.