Recepty > polévky > hovězí polévka s banánem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kostka masoxu nebo hovězí vývar, 10 dkg cibule, 2 banány, olej, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžička solamylu, 2 dl smetany, 2 vaječné žloutky
Recept na přípravu:
Cibuli rozkrájíme na tenké plátky a rozebereme na kroužky a spolu s oloupaným a na plátky rozkrájeným banánem osmahneme na oleji. Přidáme rajčatový protlak a zředíme vývarem z masa nebo z kostky. Zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a krátce povaříme. Hotovou polévku vylepšíme smetanou s rozšlehanými vaječnými žloutky a již nevaříme.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme kolečka klobásy.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Hovězí guláš na červeném víně
Hovězí polévka s banánem přináší na české talíře svoji chuť.