Recepty > polévky > hovězí polévka s bramborovými knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hovězího masa, 2 lžíce strouhané kořenové zeleniny, polovina cibule, 4 kuličky pepře, sůl, Vegeta
Bramborové knedlíčky: 50 g másla, 1 vejce, 4 vařené brambory, 4-6 lžic hrubé mouky, 1 lžíce sekané petrželové naťě, sůl, špetka muškátového květu
Recept na přípravu:
Z masa, zeleniny a koření uvaříme polévku. Mezitím si připravíne knedlíčky: utřeme máslo, vejce, sůl, koření a jemně nastrouhané brambory, přidáváme mouku až do zhoustnutí a z takto připraveného tužšího těsta tvarujeme malé knedlíčky, které zavaříme do polévky. Na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Zelňačka s fazolemi a šlehačku.
Hovězí maso na pivě podle hustoty omáčky dolijeme pivem.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Zeleninová polévka se zelím a brambory.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Hovězí guláš na červeném víně s vařenou rýží.
Zelňačka s klobásou
Ochutnejte recept hovězí polévka s bramborovými knedlíčky.