Recepty > polévky > hovězí polévka s hraškovým kapáním
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 g předního hovězího masa, po 5 kuličkách pepře a nového koření, 2 bobkové listy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, kousek celeru, 1 mrkev, 1 petržel
Hraškové kapání: 4 lžíce pikantní hrašky, 1 vejce, 2-3 lžíce vody
Recept na přípravu:
1,5 litru vody osolíme, přidáme celou cibuli, oloupané stroužky česneku, koření a celer. Přivedeme k varu a vložíme omyté maso. Pomalu vaříme do změknutí masa. Když je maso měkké, vyjmeme jej a vývar přecedíme. Do vývaru vložíme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, opět přivedeme k varu a uvaříme do změknutí zeleniny. Hrašku rozmícháme s vejcem a vodou tak, aby vzniklo husté těstíčko. Do vařící polévky je nalijeme přes struhadlo s velkými oky, případně protlačíme lžící. Povaříme 2-3 minuty a odstavíme. Při podávání na talíři posypeme pažitkou.
Další recepty:
Staročeská bramboračka se žloutky.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku do které vmícháme na kostičky osmaženou housku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Hrachový krém podáváme s čerstvým pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbová omáčka se smetanou dochucená cukrem.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Hovězí polévka s knedlíčky
Hovězí polévka s hraškovým kapáním přináší na talíře svoji chuť.