Recepty

Recepty > polévky > hovězí polévka s knedlíčky

Hovězí polévka s knedlíčky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g předního hovězího masa, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, sůl, pepř, petrželová nať
Knedlíčky: vrchovatá lžíce másla, 1 vejce, 1 houska, 5 lžic mléku, trochu strouhanky, několik snítek petrželky, špetka muškátu, špetka pepře, sůl

Recept na přípravu:

Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme knedlíčky. Máslo umícháme se žloutkem, přisolíme, přidáme koření, pokrájenou housku nasátou mlékem, jemně usekanou petrželku, lehce vmícháme sníh z bílku a podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžičkou vykrojíme kousky, v ruce nebo na prkénku posypaném moukou nebo strouhankou zakulatíme knedlíčky a hned je vhazujeme do vařícího vývaru z masa. Vaříme asi 5 minut. Maso pokrájíme na kousky, zeleninu na nudličky, vhodíme do polévky a dochutíme jemně pokrájenou petrželkou.

Další recepty:
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Bramborová česnečka s česnekem.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Fazolačka s uzeným masem posypeme ji nakrájenou pažitkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Gulášová polévka z hovězího masa s česnekem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Hajducká polévka

Recepty
Motto

Hovězí polévka s knedlíčky přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.