Recepty

Recepty > polévky > hovězí polévka s krupicí

Hovězí polévka s krupicí

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g předního hovězího, 1,5 litru vody, sůl, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 1/2 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, zelená petrželka, 5 lžiček krupice, 1 vejce

Recept na přípravu:

Vodu osolíme, přidáme všechno koření a cibuli a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme maso a pod pokličkou (nejlépe v tlakovém hrnci) vaříme do změknutí. Do hrnku rozklepneme vejce a zamícháme do něj krupici. Měkké maso vyjmeme, vývar přecedíme a vložíme do něj na kostičky pokrájenou zeleninu. Trochou vývaru dolijeme hrnek s vejcem a krupicí, rozmícháme a vlijeme do polévky. Vaříme do změknutí zeleniny. V případě potřeby dochutíme solí či polévkovým kořením a na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Selská chlebová polévka s vejcem.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku do které vmícháme na kostičky osmaženou housku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Hrachový krém podáváme s čerstvým pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Hovězí polévka s knedlíčky

Recepty
Motto

Hovězí polévka s krupicí přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.