Recepty

Recepty > polévky > hovězí polévka s vaječnou sedlinou

Hovězí polévka s vaječnou sedlinou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.

Recept na přípravu:

Do litru a půl osolené vody dáme vařit asi čtvrt kg hovězích kostí, později přidáme vcelku 1 mrkev, 1 petržel, 1 malou neloupanou cibuli a půlku malého celeru. Můžeme dokořenit několika kuličkami celého pepře. Uvařenou zeleninu úhledně nakrájíme, vývar přecedíme a vrátíme do něj zeleninu. Připravíme sedlinu – rozšleháme 2 vejce s trochou mléka, trošku osolíme a strouhneme muškátového oříšku, vlijeme do vymaštěné porcelánové misky a ve vodní lázni uvaříme, trvá to asi půl hodiny. Pak sedlinu nakrájíme na kostičky, dáme na talíře, zalijeme polévkou a zdobíme sekanou petrželkou.

Další recepty:
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Bouillabaisse z plodů moře.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Plněná hovězí roláda

Recepty
Motto

Hovězí polévka s vaječnou sedlinou přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.