Recepty

Recepty > polévky > hovězí polévka se svítkem

Hovězí polévka se svítkem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g předního hovězího masa, 1/2 balíčku zmrazené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 cibule, špetka pepře, sůl
Svítek: 3 vejce, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce nasekané petrželky, špetka muškátového květu, máslo

Recept na přípravu:

Maso vložíme do vody, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a zeleninu. Vaříme nejlépe v tlakovém hrnci, až je maso měkké. Poté vývar přecedíme a do vařící polévky nakrájíme svítek, který připravíme tak, že bílky ušleháme se solí dohusta, přidáme za stálého šlehání mouku, žloutky, koření a petrželku. Pánev silně vymastíme máslem, těsto na ni nalijeme, vložíme do předehřáté trouby nebo na sporák a pečeme. Svítek na pánvi na sporáku musíme po 5 minutách obrátit (jako palačinku). Upečený svítek vyklopíme na talíř, rozkrájíme ho na úhledné tvary (trojúhelníčky, čtverečky) a vkládáme do horké polévky. Do polévky můžeme přidat i vařenou zeleninu a čerstvou petrželku.

Další recepty:
Bramborová česnečka s česnekem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Fazolačka s uzeným masem posypeme ji nakrájenou pažitkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Gulášová polévka z hovězího masa s česnekem.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Svítek do polévky

Recepty
Motto

Hovězí polévka se svítkem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.