Recepty

Recepty > polévky > hovězí polévková klasika

Hovězí polévková klasika

Suroviny potřebné pro přípravu:

50 dkg kvalitního hovězího masa, 10 dkg celeru, 10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, cibule, několik kuliček černého pepře, několik kuliček nového koření, špetka soli

Recept na přípravu:

Hovězí maso opláchneme, naklepeme a rozkrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce s asi 2 litry vody a přivedeme k varu. Přidáme koření a zeleninu, petrželovou nať a bobkový list předtím svázat provázkem a přiklopíme pokličkou. Necháme nejméně dvě a půl hodiny vařit mírným varem,vývar pak bude méně kalný. Tomu zabráníme také tím, že pokud musíme dolévat vodu, tak vždy použijeme jen vodu vařící. Během vaření hlídáme vývar, aby zůstal čistý a sbíráme vznikající pěnu naběračkou. Vývar scedíme co nejhustším sítkem. Takto připravený vývar můžeme podávat samotný nebo s nakrájeným uvařeným masem a zeleninou nebo s játrovými knedlíčky.

Další recepty:
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Mexická fazolačka kterou ochutíme estragonovým octem.
Bramborová česnečka s kořením.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Krémová česnečka s brambory.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Krupicová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželovou natí.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Hovězí maso na houbách

Recepty
Motto

Hovězí polévková klasika má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.