Recepty > hovězí maso > hovězí řízky naruby
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg libového zadního hovězího, sůl, pepř, strouhanka, 2-3 vejce, olej, 40 dkg anglické slaniny, 4 větší cibule
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky obalujeme ve strouhance a poté ve vajíčku. Již během obalování dáme rozpálit na pánev olej a ihned z vajíčka řízek vložíme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran (celkem přibližně 6 minut). V zapékací míse vytvoříme vrstvy: anglická slanina - cibule nakrájená na kolečka - osmažené řízky a opakujeme, končíme anglickou slaninou. Přikryjeme a vložíme do trouby předem vyhřáté na střední teplotu po dobu 40-60 minut péct. Když je maso měkké, odkryjeme pokličku a necháme zapéct kůrku.
Hovězí řízky naruby podáváme s vařenými brambory.
Další recepty:
hovězí guláš, svíčková omáčka na smetaně, hovězí rosbíf, lahůdkový guláš, hovězí steak na zelenině, ruský boršč, hovězí guláš s kysanou smetanou, gulášová polévka, hodslavská řezanka, zapečené řízky naruby, kuřecí řízky v jogurtu, hovězí plátky na houbách
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.