Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí řízky naruby

Recept - Hovězí řízky naruby

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg libového zadního hovězího, sůl, pepř, strouhanka, 2-3 vejce, olej, 40 dkg anglické slaniny, 4 větší cibule

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky obalujeme ve strouhance a poté ve vajíčku. Již během obalování dáme rozpálit na pánev olej a ihned z vajíčka řízek vložíme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran (celkem přibližně 6 minut). V zapékací míse vytvoříme vrstvy: anglická slanina - cibule nakrájená na kolečka - osmažené řízky a opakujeme, končíme anglickou slaninou. Přikryjeme a vložíme do trouby předem vyhřáté na střední teplotu po dobu 40-60 minut péct. Když je maso měkké, odkryjeme pokličku a necháme zapéct kůrku.

Hovězí řízky naruby podáváme s vařenými brambory.

Další recepty:
hovězí guláš, svíčková omáčka na smetaně, hovězí rosbíf, lahůdkový guláš, hovězí steak na zelenině, ruský boršč, hovězí guláš s kysanou smetanou, gulášová polévka, hodslavská řezanka, zapečené řízky naruby, kuřecí řízky v jogurtu, hovězí plátky na houbách

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.