Recepty > hovězí maso > hovězí s pórkovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g hovězího masa, 4 pórky, sůl, kuličkový pepř, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1 dcl smetany nebo šlehačky
Postup přípravy:
Hovězí maso uvaříme v osolené vodě s několika kuličkami pepře doměkka. Maso vyjmeme a vývar použijeme na omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém zpěníme na silnější kolečka nakrájený pórek, podlijeme trochou vývaru a podusíme. Rozředíme vývar, přilijeme mouku rozkvedlanou ve smetaně a povaříme až vznikne hustá omáčka.
Hovězí s pórkovou omáčkou podáváme s vařeným bramborem.
Další recepty:
labužnický šašlik, chilli con carne, hovězí plátky na jablcích a provensálském koření, bramborák plněný masem a romadúrem, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, hovězí guláš, ptáčky se zeleninou, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí polévka s mletým masem, segedínský guláš, ruský boršč, plněná hovězí roláda, zapečené mexické plátky, svíčková omáčka na smetaně, hovězí steaky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.