Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí s pórkovou omáčkou

Recept - Hovězí s pórkovou omáčkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

600 g hovězího masa, 4 pórky, sůl, kuličkový pepř, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1 dcl smetany nebo šlehačky

Postup přípravy:

Hovězí maso uvaříme v osolené vodě s několika kuličkami pepře doměkka. Maso vyjmeme a vývar použijeme na omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém zpěníme na silnější kolečka nakrájený pórek, podlijeme trochou vývaru a podusíme. Rozředíme vývar, přilijeme mouku rozkvedlanou ve smetaně a povaříme až vznikne hustá omáčka.

Hovězí s pórkovou omáčkou podáváme s vařeným bramborem.

Další recepty:
labužnický šašlik, chilli con carne, hovězí plátky na jablcích a provensálském koření, bramborák plněný masem a romadúrem, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, hovězí guláš, ptáčky se zeleninou, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí polévka s mletým masem, segedínský guláš, ruský boršč, plněná hovězí roláda, zapečené mexické plátky, svíčková omáčka na smetaně, hovězí steaky

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.