Recepty > polévky > hovězí šči se zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g hovězího masa, 1 mrkev, 1 menší petrřel, 1 cibule, 250 g čerstvého zelí, 3 malé brambory, 4 rajčata, sůl, petrřželová nať
Recept na přípravu:
Maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Asi 15 minut před koncem vaření přidáme na větší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory a na proužky nakrájené zelí. Vše společně dovaříme, pět minut před koncem přidáme oloupaná nakrájená rajčata a dovaříme. Do hotové polévky nakrájíme maso. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Kedlubnové zelí s hovězím masem mírně dosladíme cukrem.
Hovězí vývar se zeleninou a zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme nasekaný kopr.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Sýrová polévka s noky které zaváříme.
Zelňačka s klobásou ke které přidáme cukr.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné se stroužkem rozetřeného česneku.
Rybí polévka s rajčaty
Ochutnejte recept hovězí šči se zelím.