Recepty > hovězí maso > hovězí steaky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
800 g steaku z hovězí svíčkové, 12 stroužků česneku, 800 ml piva, 4 lžíce hnědého cukru, worcestrová omáčka, olej, bobkové listy
Postup přípravy:
Steaky nejdříve důkladně potřeme prolisovaným česnekem a poté vložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním piva, cukru, 12 lžic worcestrové omáčky, 12 lžic oleje a několika bobkových listů. Uložíme v chladu, kde necháme marinovat do druhého dne.
Druhý den maso grilujeme na grilu nebo osmahneme na pánvi (4-8 minut z každé strany podle toho jak chceme mít steak propečený). Během přípravy maso průběžně potíráme zbylou marinádou. Podáváme se zeleninou podušenou na másle.
Dobrou chuť vám přejí hovězí steaky.
Další recepty:
labužnický šašlik, chilli con carne, zabijačkový guláš, bramborák plněný masem a romadúrem, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, segedínský guláš, hovězí guláš, ptáčky se zeleninou, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí polévka s mletým masem, ruský boršč, plněná hovězí roláda, katův šleh, svíčková omáčka na smetaně, hovězí steak na zelenině
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.