Recepty > hovězí maso > tatarák
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Pro tento recept budete potřebovat:
800-1000 g hovězí svíčkové (může být i falešná nebo pěkné mladé hovězí zadní), 2 vaječné žloutky, nadrobno nakrájená malá cibule, 2-3 lžíce hořčice, 2-3 lžíce kečupu, špetka mleté sladké papriky, špetka mletý kmín, bílý mletý pepř, sůl, 1-2 kapky chilli omáčky, 1-2 kapky maggi (nemusí být)
česnek, olej a chléb na topinky
Postup přípravy:
Maso odblaníme, pomeleme nebo naškrábeme nožem. Pomleté nebo naškrábané maso vložíme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, hořčici, kečup, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, mletý kmín, pokapeme chilli omáčkou, přidáme trochu maggi a vaječné žloutky. Důkladně promícháme, dochutíme podle chuti a dáme vychladit do ledničky. K masu osmažíme topinky, oloupeme česnek a společně podáváme. Hovězí tatarák v míse ozdobíme olivami.
Další recepty:
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Telecí vývar s knedlíčky které zavaříme spolu s těstovinami.
Býčí žlázy osmažíme na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Segedínský guláš z hovězí kližky zjemníme trochou smetany.
Býčí žlázy na másle podáváme s chlebem.
Houbový tatarák promícháme se zakysanou smetanou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Játrová omáčka s houskovým knedlíkem.
Vepřové maso na červeném víně podáváme s rýží.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Guláš z býčích žláz
Připravte si hovězí tatarák, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.