Recepty > polévky > hovězí vývar doplněný drožďovými knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr hovězího vývaru, droždí, zelenina, nudle, vejce, majoránka, pepř, vegeta, 2 stroužky česneku, malá cibule, strouhanka, lžíce sádla nebo oleje
Recept na přípravu:
Příprava knedlíčků: rozehřejeme sádlo nebo olej a osmažíme na něm pokrájenou cibulku. Když cibulka zesklovatí, přidáme droždí a necháme ho rozpustit. Odstavíme ze sporáku. Do směsi přidáme vejce, majoránku a pepř podle chuti, trochu vegety a prolisovaný česnek. Směs promícháme. Zahustíme strouhankou - konzistence jako na játrové knedlíčky. Tvoříme knedlíčky nebo vykrajujeme lžičkou rovnou do vařícího vývaru.
Polévka: do hovězího vývaru dáme vařit pokrájenou kořenovou zeleninu (nebo zmraženou ze sáčku). Když je zelenina vařená, vkládáme knedlíčky a nudle (vaříme asi 4 minuty). Nakonec přidáme petrželku.
Další recepty:
Bramboračka na kyselo se zeleninou.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Španělská česneková polévka do které přidáme kostičky z osmažené veky.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Česneková omáčka ke steaku příloha.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Svíčková z králíka halali rozmixovaná.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Hovězí vývar doplněný drožďovými knedlíčky má své chuťové kouzlo.