Recepty > polévky > hovězí vývar se smetanou, šunkou a vaječnými žloutky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,1 litru hovězího vývaru, 1,5dl smetany se 12% tuku, 3 vaječné žloutky, 50g šunky, pažitka
Recept na přípravu:
Smetanu a žloutky rozšlehejte v hrnku, vložte do horké vodní lázně a za stálého šlehání zahřívejte. pak přilévejte po troškách horký vývar a šlehejte dále, až polévka začne houstnout (voda ve vodní lázni však nesmí vřít, žloutky by se srazily). Na talíře rozdělte šunku pokrájenou na kostičky, přelijte ji horkou polévkou, posypte pokrájenou pažitkou a podávejte.
Další recepty:
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Studená rajská polévka s bazalkou.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Hovězí vývar z žebra
Hovězí vývar se smetanou, šunkou a vaječnými žloutky má své kouzlo.