Recepty

Recepty > polévky > hovězí vývar se šunkou a hráškem

Hovězí vývar se šunkou a hráškem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,25 litru hovězího vývaru, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 60 g šunky, 60 g polévkových nudlí, pažitka

Recept na přípravu:

Do vařícího vývaru přidáme šunku pokrájenou na kostičky, okapaný hrášek, odděleně uvařené a propláchnuté polévkové nudle a přihřejeme k varu. Polévku rozdělíme na talíře a ozdobíme pokrájenou pažitkou.

Další recepty:
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Česnekový oukrop s chlebem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Strouhání do polévky z těsta.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Celestýnské nudle

Recepty
Motto

Hovězí vývar se šunkou a hráškem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.