Recepty

Recepty > polévky > hovězí vývar se šunkou a žloutky

Hovězí vývar se šunkou a žloutky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr hovězího vývaru, 1,5 dl smetany se 12% tuku, 3 vaječné žloutky, 50 g šunky, pažitka

Recept na přípravu:

Smetanu a vaječné žloutky rozšleháme v hrnku, vložíme do horké vodní lázně a za stálého šlehání zahříváme. Pak přiléváme po troškách horký hovězí vývar a šleháme dále, až polévka začíná houstnout. Na talíře rozdělíme šunku pokrájenou na kostičky, přelijeme ji horkou polévkou, posypeme pokrájenou zelenou pažitkou a podáváme.

Další recepty:
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Strouhání do polévky z těsta.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Česnekový oukrop s chlebem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Celestýnské nudle

Recepty
Motto

Hovězí vývar se šunkou a žloutky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.