Recepty > polévky > hovězí vývar se sýrem, smetanou a platky rohlíku
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr hovězího vývaru, 2dl smetany se 12% tuku, 2 žloutky, 50g strouhaného sýra, 1 rohlík, 20g másla, pažitka
Recept na přípravu:
Hovězí vývar přiveďte k varu, vešlehejte žloutky rozkvedlané ve smetaně a za stálého šlehání krátce přihřejte. Polévku nesmíte vařit, žloutky by se srazily. Polévku rozdělte na 4 talíře, přidejte plátky rohlíku osmažené na másle, vše posypte strouhaným sýrem a nadrobno pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Studená rajská polévka s bazalkou.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí vývar z žebra
Hovězí vývar se sýrem, smetanou a platky rohlíku má své kouzlo.