Recepty > polévky > hovězí vývar se sýrem a zastřenými vejci
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr hovězího vývaru, 4 vejce, 4 lžíce strouhaného sýra, 1 rohlík, 1 lžíce oleje, petrželka, sůl, ocet
Recept na přípravu:
Do nízkého širšího hrnce nalijte vodu do výšky asi 4 cm, přiveďte ji k varu, osolte, okyselte a opatrně vklepejte vejce. Vařte je velmi mírným varem 3 až 4 minuty, pak je vyjměte a nechejte dobře okapat. Vložte je do 4 talířů, zalijte vařícím vývarem, přidejte tenké plátky rohlíku osmažené na oleji a vše posypte strouhaným sýrem a rozsekanou petrželkou.
Další recepty:
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Studená rajská polévka s bazalkou.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Hovězí vývar z žebra
Hovězí vývar se sýrem a zastřenými vejci má své kouzlo.