Recepty > polévky > hovězí vývar se žloutky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,25 litru silného hovězího vývaru, 4 vaječné žloutky, pažitka
Recept na přípravu:
Do šálků nebo na talíře vložíme žloutky, zalijeme vařícím vývarem, posypeme na drobno nakrájenou krájenou pažitkou a rovnou podáváme.
Další recepty:
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Strouhání do polévky z těsta.
Česnekový oukrop s chlebem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Celestýnské nudle
Hovězí vývar se žloutky přináší na talíře svoji chuť.