Recepty

Recepty > polévky > hovězí vývar z morkových kostí

Hovězí vývar z morkových kostí

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 8 porcí: 1 lžička vegety, 3 litry vody, 1 špetka soli, 1 cibule, 3 velké morkové kosti, čerstvá petrželová nať, kořenová zelenina

Recept na přípravu:

Do studené vody vložíme omyté hovězí kosti i s morkem. Přidáme oloupanou a rozpůlenou cibuli, vegetu a případně očištěnou zeleninu. Zvolna vaříme asi 2 hodiny. Kosti a zeleninu vyjmeme a polévku přecedíme. Můžeme do ní vložit drobně pokrájenou uvařenou zeleninu, případně i uvařený morek. Do hotové polévky přidáme ještě jemně nasekanou petrželku. Nejvhodnější vložkou jsou morkové knedlíčky, ale dle chuti můžeme použít jakoukoli jinou.

Vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.

Další recepty:
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Palačinky z ovesných vloček necháme přibližně 30 minut odstát.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kukuřičná polévka

Recepty
Motto

Hovězí vývar z morkových kostí přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.