Recepty > polévky > hovězí vývar z morkových kostí s masem a zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
700g květové hovězí špičky, 800g hovězích morkových kostí, 3 litry vody, 1 velká cibule, 5 menších mrkví, 1 menší pórek, 1 středně velká petržel, 1/2 celeru, 10 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl, máslo, pažitka
Recept na přípravu:
Kosti omyjte a dejte na pekáč. Pečte je v troubě při 170 stupních přibližně čtvrt hodiny. Potom kosti vložte do vody společně s kořením, vařte čtvrt hodiny a potom k nim přidejte v celku hovězí maso a vše vařte. Přidejte na másle orestované tři mrkve, petržel a celer. Na troše másla orestujte dvě půlky cibule a přidejte ji k masu. Teplotu upravte tak, aby vývar lehce probublával. Vařte doměkka. Oddělte maso a kosti. Vývar přeceďte nejlépe přes plátno. Maso nakrájejte na 1 cm široké plátky. Ve vývaru uvařte zbylé mrkve. Až změknou, přidejte na kolečka nakrájený pórek a plátky masa. Maso odložte pro další použití, vývar dosolte a posypte pažitkou. Podávejte s celestýnskými nudlemi.
Další recepty:
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Studená rajská polévka s bazalkou.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Hovězí vývar z žebra
Hovězí vývar z morkových kostí s masem a zeleninou má své kouzlo.