Recepty

Recepty > polévky > hovězí vývar z žebra

Hovězí vývar z žebra

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g masa, 300 g kostí, 50 g kořenové zeleniny, cibule, sůl, mletý pepř, 2-2,5 litrů vody

Recept na přípravu:

Hovězí vývar vaříme obvykle z žebra. Oprané kosti, na větší kousky nakrájené maso a rozčtvrcenou cibuli vaříme v osolené vodě na mírném ohni 2-3 hodiny. Poté vývar přecedíme, maso nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou zeleninu, podle chuti opepříme a ještě alespoň patnáct minut pomalu dovařujeme.

Další recepty:
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Jemná bramborová polévka

Recepty
Motto

Hovězí vývar z žebra přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.