Recepty > hovězí maso > hovězí závitky s meruňkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Hovězí maso zadní, 1 cibule, olej, sůl, sterilované okurky, sterilované meruňky, uzenina (salám nebo párek), houby (možno i sušené), hladká mouka, párátka nebo niť
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Obalíme v mouce a osmahneme. Okurky, meruňky, uzeninu a houby (pokud použijeme sušené, namočíme je na 1 hodinu do vody) nakrájíme na kousky a poklademe na připravené plátky, které zavineme, sepneme párátky nebo ovážeme nití. Závitky podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme jej a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Asi 20 minut povaříme. Ke konci varu můžeme přidat ještě zbytek meruněk i s trochou šťávy.
Závitky podáváme s rýži nebo hranolky.
Další recepty:
hovězí guláš, svíčková omáčka na smetaně, hovězí rosbíf, lahůdkový guláš, vařené kuřecí závitky, ruský boršč, hovězí guláš s kysanou smetanou, gulášová polévka, hovězí řízky naruby, hodslavská řezanka, kuřecí řízky v jogurtu, hovězí plátky na houbách
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.