Recepty > z jablek > hraběnčiny řezy s jablky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 600 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 220 g moučkového cukru, 380 g tuku (máslo nebo hera), 5 vaječných žloutků
800 g jablek, 1 vanilkový pudinkový prášek, skořicový cukr, 100 g čokolády, 5 vaječných bílků, 2-3 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy:
Z výše uvedených surovin si vypracujeme hladké těsto, od kterého oddělíme přibližně jednu třetinu, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazáku. Zbytek těsta necháme v ledničce asi půl hodiny odpočinout.
Těsto z ledničky rozválíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Na těsto navrstvíme nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka promíchaná s pudinkovým práškem, posypeme skořicovým cukrem (množství podle kyselosti jablek) a nastrouhanou čokoládou. Z vaječných bílků ušleháme pevný sníh, ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh rovnoměrně rozetřeme na jablka. Těsto z mrazáku, které mezitím ztvrdlo, nastrouháme nahrubo a posypeme jím bílkový sníh. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C a pečeme po dobu 25-30 minut.
Další recepty:
Tvarohová žemlovka ze sladkých rohlíků.
Jablečné řezy s polevou - cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny...
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Jablečná buchta se skořicí.
Sypaný koláč s jablky pečeme při 180 °C.
Pečená jablka která zalijeme sosíkem.
Buchta z nastrouhaných jablek která promícháme se skořicí a olejem.
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou...
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Rybízové řezy s krémem.
Jablečný koláč na plech
Vyzkoušejte recept a chutnejte hraběnčiny řezy s jablky.