Recepty > moučníky a dezerty > hraběnčiny řezy s pudinkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 600 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 220 g moučkového cukru, 380 g tuku (máslo nebo hera), 5 žloutků
Dále: cca 800 g jablek, 1 vanilkový pudinkový prášek, skořicový cukr, 100 g čokolády, 5 bílků, 2-3 lžíce moučkového cukru
Recept na přípravu:
Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto. Oddělíme přibližně jednu třetinu, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do mražáku. Zbytek necháme v ledničce asi půl hodiny odpočinout.
Těsto z ledničky rozválíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení.
Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s pudinkovým práškem. Rovnoměrně naneseme na těsto na plechu.
Posypeme skořicovým cukrem (množství podle kyselosti jablek) a nastrouhanou čokoládou.
Z bílků ušleháme pevný sníh, ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh rovnoměrně rozetřeme na jablka.
Vytáhneme těsto z mražáku, nahrubo ho nastrouháme a posypeme jím bílkový sníh.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 25-30 minut.
Další recepty:
Karamelový dort s oříšky pokapeme karamelem.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Slané muffiny podáváme nejlépe ještě teplé.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Hraběnčiny řezy pečeme při 180 °C.
Ořechová bábovka se žloutky.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky z celozrnné mouky
Hraběnčiny řezy s pudinkem vykouzlí na stole lahodnou chuť.