Recepty > moučníky a dezerty > hraběnčiny řezy s rebarborou
Suroviny potřebné pro přípravu:
480 g polohrubé mouky, 150 g třtinového cukru, 1 prášek do pečiva, 250g změklého másla, 4 žloutky, 4 lžíce mléka
Náplň: 400 g oloupané a na plátky nakrájené rebarbory, 60 g třtinového cukru, 2 hrsti plátků mandliček, 1 lžíce domácího vanilkového cukru, 2 lžičky skořice
Sníh: 2 bílky, 125 g moučkového cukru
Recept na přípravu:
Suroviny na těsto smícháme a důkladně zpracujeme. Plech na řezy vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto si rozdělíme na 2 a jednu třetinu. Větší část těsta rozválíme nebo prsty rozprostřeme po plechu, menší část uložíme do mrazáku, aby nám stuhla a lépe se strouhala. Na těsto poklademe nakrájenou a oloupanou rebarboru, pocukrujeme, poprášíme skořicí a posypeme plátky mandliček. Z bílků a cukrů ušleháme sníh a rozetřeme po rebarboře. Nakonec nahrubo na vrch nastrouháme zbylé těsto a dáme péci do trouby předem vyhřáté na 175 °C zhruba 30-40 minut.
Další recepty:
Slané muffiny podáváme nejlépe ještě teplé.
Karamelový dort s oříšky pokapeme karamelem.
Hraběnčiny řezy pečeme při 180 °C.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Slané muffiny se sýrem pečeme dorůžova.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Ořechová bábovka se žloutky.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Mrkvové šátečky z celozrnné mouky
Hraběnčiny řezy s rebarborou vykouzlí na stole lahodnou chuť.