Recepty > polévky > hrachová polévka s hovězím
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hovězího masa, 500 g hrachu, 1 kedlubna, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olej, pepř, sůl
Recept na přípravu:
V jednom hrnci vaříme přes noc namočený hrách spolu s hovězím masem. Poté přidáme nakrájený kedluben, mrkev, celer a petržel. Když jsou maso i hrách měkké, vše vyndáme a maso nakrájíme na malé kousky. Zeleninu a hrách propasírujeme zpátky do polévky. Pak si na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, dáme ji do polévky, povaříme, ochutíme ji utřeným česnekem, případně osolíme, opepříme, vrátíme maso a polévku prohřejeme.
Další recepty:
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku
Hrachová polévka s hovězím má své kouzlo.