Recepty

Recepty > polévky > hrachová polévka s masem

Hrachová polévka s masem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g hrachu, 250 g libovějšího vepřového bůčku s kostí, 1,5 litru vody, 1 cibule, 2 rajčata, 2 mrkve, čerstvý kopr, 1 malý bobkový list, mletý pepř, sůl, saturejka, 1 utřený stroužek česneku

Recept na přípravu:

Hrách uvaříme se saturejkou do poloměkka a scedíme. Maso pokrájíme na menší kousky a spolu s kostí vaříme pomalu na mírném ohni. Když maso začne měknout, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, oloupaná a nadrobno pokrájená rajčata, na tenká kolečka nastrouhanou mrkev a předvařený hrách. Okořeníme bobkovým listem, pepřem a postříhaným svazečkem kopru. Uvaříme do měkka a osolíme dle chuti.

Další recepty:
Hrachová polévka ze sáčku s pokrájenou uzeninou.
Fazolačka z červených fazolí ze které odstraníme bobkové listy a kuličky koření.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Kyselá houbová omáčka s kouskem másla.
Kuřecí játra s jogurtem podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Houbová polévka na kyselo zředěná horkou vodou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Hrachová polévka

Recepty
Motto

Hrachová polévka s masem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.