Recepty > polévky > hrachová polévka se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g vyloupaného sušeného hrachu, menší celer, 3 pórky, 4 řapíky řapíkatého celeru, 5 středních brambor, 200 g klobásy, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Hrách pořádně propereme a namočíme do vody. Odstavíme na noc. Druhý den hrášek ve stejné vodě ve které byl naložený uvaříme do skoro měkka. Bílé části pórku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky, to samé s řapíky. Brambory oloupeme a taktéž je nakrájíme na kostky. Zeleninu přidáme k vařícímu se hrachu a přibližně po patnácti minutách ještě dodáme klobásu nakrájenou na kolečka. Osolíme a opepříme podle potřeb a chuti a už jen krátce povaříme.
Další recepty:
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Polévka z dýně Hokaido
Hrachová polévka se zeleninou má své kouzlo.