Recepty > polévky > hrachová polévka z hrachu
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hrachu, 500 ml vody, 30 g mrkve, 30 g petržele, 30 g celeru, 30 g másla, 30 g hladké mouky, špetka majoránky, špetka soli, česnek, špetka pepře, petrželka
Recept na přípravu:
Žlutý nebo zelený hrách namočíme zhruba na 3 hodiny do vody. Poté jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášt uvařenou zeleninovou polévkou. Povařenou hrachovou polévku zahustíme řídkou jíškou, přidáme sůl, majoránku a ještě chvíli povaříme. Před podáváním polévku okořeníme pepřem, rozetřeným česnekem a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s osmaženou žemlí.
Další recepty:
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Pórková polévka s vajíčkem a nadrobno nasekanou petrželkou.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Žampionový krém vaříme.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Hrachová polévka z mraženého hrášku
Hrachová polévka z hrachu má své chuťové kouzlo.