Recepty

Recepty > polévky > hrachová polévka z mraženého hrášku

Hrachová polévka z mraženého hrášku recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

mražený hrášek, česnek, hladká mouka, jogurt, vajíčko, sůl, majoránka, pepř

Recept na přípravu:

3 lžíce hladké mouky opražíme nasucho, zalijeme litrem vody a rozmícháme, přidáme hrášek a vaříme cca 20 minut. V jogurtu rozmícháme vajíčko a pomalu za stálého míchání vlijeme do polévky, přidáme 1 rozetřený česnek, osolíme, přidáme trochu majoránky a dle chuti opepříme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Další recepty:
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme kolečka klobásy.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Hrachová polévka

Recepty
Motto

Hrachová polévka z mraženého hrášku přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.