Recepty > polévky > hrachovka ze zeleného hrášku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g mraženého nebo sterilovaného hrášku, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl smetany, 1 kostka masoxu, sůl
Recept na přípravu:
Mražený hrášek nejprve povaříme a poté dusíme na rozehřátém másle doměkka. Sterilovaný jen podusíme na másle. Zaprášíme moukou a necháme slabě osmahnout. Osmahnutý hrášek zalijeme vývarem připraveným z litru a půl vody a masoxu. Povaříme a nakonec polévku zjemníme smetanou.
Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Slovenská kyselice ze zelí.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Polévka z mraženého hrášku do které přilijeme mléko s žloutkem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme rozšlehaná vejce.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Kuřecí nudličky s hráškem osmažíme na rozpáleném oleji.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Rajčatová polévka s cuketou a nadrobno nasekanou zelenou petrželku.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Hrachovka
Ochutnejte recept hrachovka ze zeleného hrášku.