Recepty

Recepty > polévky > hrachovka ze zeleného hrášku

Hrachovka ze zeleného hrášku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g mraženého nebo sterilovaného hrášku, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl smetany, 1 kostka masoxu, sůl

Recept na přípravu:

Mražený hrášek nejprve povaříme a poté dusíme na rozehřátém másle doměkka. Sterilovaný jen podusíme na másle. Zaprášíme moukou a necháme slabě osmahnout. Osmahnutý hrášek zalijeme vývarem připraveným z litru a půl vody a masoxu. Povaříme a nakonec polévku zjemníme smetanou.

Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Slovenská kyselice ze zelí.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Polévka z mraženého hrášku do které přilijeme mléko s žloutkem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme rozšlehaná vejce.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Kuřecí nudličky s hráškem osmažíme na rozpáleném oleji.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Rajčatová polévka s cuketou a nadrobno nasekanou zelenou petrželku.
Ruský boršč do kterého přidáme lžíci zakysané smetany.
Hrachovka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept hrachovka ze zeleného hrášku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.