Recepty

Recepty > polévky > hrachový krém

Hrachový krém

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g sušeného hrachu, 200 ml smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, česnek

Recept na přípravu:

Hrách opereme, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme čerstvou vodou aby sahala kousek nad povrch hrachu a na mírném plameni uvaříme doměkka. Mezitím zahřejeme máslo, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Uvařený hrách rozmixujeme na hladkou kaši. Jíšku rozmícháme s trochou vody, nalijeme do rozmixované polévky, promícháme a za častého zamíchání povaříme 15 minut. Před koncem vaření vmícháme smetanu. Podle potřeby můžeme zředit horkou vodou.

Hrachový krém ochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem. Na talíři ozdobíme bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem.

Další recepty:
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Krémová česnečka z mléka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Hrášková polévka se smetanou s opečenými kostičkami rohlíku.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Chlebová polévka se smetanou do které vmícháme najemno posekanou petrželku.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Žampionový krém

Recepty
Motto

Hrachový krém přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.