Recepty

Recepty > polévky > hrachový krém s párkem

Hrachový krém s párkem

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g hrachu, 1 cibule, lžíce hladké mouky, trochu kořenové zeleniny, sůl, pepř, majoránka, česnek, párek

Recept na přípravu:

Hrách namočíme den předem do studené vody. Další den vodu vyměníme a hrách uvaříme. Když je téměř měkký, přidáme na kousky nakrájenou zeleninu a cibulovou jíšku (na trošce oleje nebo sádla usmažíme pokrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme jíšku ). Společně povaříme do změknutí zeleniny, rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a rozmačkaným česnekem. Podáváme s ohřátým párkem.

Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Chlebová polévka se smetanou do které vmícháme najemno posekanou petrželku.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Hrachový krém podáváme s čerstvým pečivem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbová omáčka se smetanou dochucená cukrem.
Hrášková polévka se smetanou s opečenými kostičkami rohlíku.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Hrachový krém se smetanou

Recepty
Motto

Hrachový krém s párkem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.