Recepty > polévky > hrášková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g hrášku, 30g hladké mouky, 30g másla, 40g těstovinového strouhání, mletá paprika, 1dl mléka, pažitka, sůl, masox, 1,2 litru vody
Recept na přípravu:
Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, vmíchejte papriku, zřeďte ji trochou vody, rozšlehejte a vařte čtvrt hodiny. Do zbývající vařící osolené vody vsypte hrášek a uvařte jej téměř doměkka. Pak zavařte strouhání, povařte 3 minuty, přidejte jíšku a vařte, až hrášek změkne. Polévku ochuťte masoxem, zjemněte mlékem, přihřejte a při podávání posypte drobně pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Zelňačka z hlávkového zelí recept na přípravu
Hrášková polévka má své chuťové kouzlo.