Recepty

Recepty > polévky > hrášková polévka dochucená smetanou

Hrášková polévka dochucená smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 sáčky hrášku, 3 kostky zeleninového vývaru, 2 cibule, 1/2 litru smetany, provensálské koření, sůl, olej

Recept na přípravu:

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na trošce oleje. Poté přilijeme necelé tři litry vody, osolíme, okořeníme provensálským kořením a dáme na deset minut vařit s kostkami zeleninového vývaru (pokud máme čirý domácí zeleninový vývar, můžeme použít ten, pokud máme jiné kostky tak je dáme podle potřebného množství – na tuto polévku tak aby byly na půldruhého litru). Poté přisypeme hrášek a vaříme dalších deset minut. Poté polévku rozmixujeme, vlijeme smetanu a necháme ji přejít varem. Tato hrášková polévka se podává s osmaženou houstičkou a nebo či ještě navíc s zakysanou smetanou.

Další recepty:
Soljanka z ryby se zelím.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s houskovým knedlíkem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Postní polévka chutná i v době půstu.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Hrášková polévka se smetanou

Recepty
Motto

Hrášková polévka dochucená smetanou má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.