Recepty

Recepty > polévky > hrášková polévka s křenem

Hrášková polévka s křenem

Suroviny potřebné pro přípravu:

450 g mraženého hrášku, 1 svazek jarní cibulky, 2 brambory, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 1 litr vývaru, 150 g zakysané smetany, 2 lžičky strouhaného křenu, 40 g opečeného hrášku

Recept na přípravu:

Hrášek necháme rozmrazit. Očistíme cibulku a nakrájíme ji na kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibulku a brambory, pak přidáme hrášek. Zalijeme vývarem a vše necháme pod pokličkou vařit 20 minut. Smícháme smetanu s křenem. Z polévky vyjmeme 4 lžíce hrášku a dáme ho stranou. Polévku rozmixujeme a procedíme. Vmícháme křenovou smetanu a odložený hrášek, polévku znovu prohřejeme, osolíme a opepříme. Posypeme opečeným hráškem a ozdobíme bylinkami.

Další recepty:
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hrášková polévka se slaninou

Recepty
Motto

Hrášková polévka s křenem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.