Recepty

Recepty > polévky > hrášková polévka se smetanou

Hrášková polévka se smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

350 g zeleného hrášku, 2 střední brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, 3 malé snítky kari (smil italský), 2 rohlíky

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle osmahneme najemno pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme 1,2 liteem vývaru nebo vody, osolíme, opepříme a vaříme. Když jsou brambory skoro měkké, přisypeme hrášek, bylinku a ještě 5 minut povaříme. Stáhneme z plotny a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, případně necháme několik hrášků celých. Vrátíme na plotnu, vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Při podávání na talíři posypeme opečenými kostičkami rohlíku.

Další recepty:
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Chlebová polévka se smetanou do které vmícháme najemno posekanou petrželku.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Krémová česnečka z mléka.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Jednoduchá hrášková polévka se žloutkem

Recepty
Motto

Hrášková polévka se smetanou přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.