Recepty

Recepty > polévky > hráškový krém se šunkou

Hráškový krém se šunkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

200g sterilovaného hrášku, 50g šunky, 40g másla, 40g hladké mouky, 1dl plnotučného mléka, masox, pažitka, sůl, 1,2 litru vody

Recept na přípravu:

Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji vodou a za častého promíchání povařte čtvrt hodiny. Přidejte okapaný hrášek, povařte 5 minut, potom umixujte nebo prolisujte. Polévku zahřejte k varu, přidejte mléko, šunku pokrájenou na hranolky, osolte, okořeňte masoxem, posypte pokrájenou pažitkou a podávejte.

Další recepty:
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Zelňačka z hlávkového zelí recept na přípravu

Recepty
Motto

Hráškový krém se šunkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.