Recepty

Recepty > polévky > hříbková kulajda s kondenzovaným mlékem

Hříbková kulajda s kondenzovaným mlékem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

0,5 kg lesních hřibů, brambory, kopr, kondenzované neslazené mléko, šlehačka, voda, olej, mouka, vejce

Recept na přípravu:

Připravíme si zásmažku, kterou zalijeme vodou a přidáme na plátky nakrájené hřiby, na kostičky nakrájené brambory, kopr, kondenzované mléko, osolíme, nalejeme šlehačku a uvaříme doměkka. Poté vlijeme rozšlehaná vajíčka, necháme chviličku povařit a hříbkovou kulajdu ihned podáváme.

Další recepty:
Rychlá čočkovka s česnekem.
Jemná bramborová polévka s mlékem.
Jihočeská zelnice okyselená octem.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Španělská česneková polévka s kostičkami z nakrájené a osmažené veky.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Pravá jihočeská kulajda s nadrobno nasekaným koprem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Hříbková kulajda

Recepty
Motto

Hříbková kulajda s kondenzovaným mlékem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.